Hvordan identifisere desinformasjon? Nimmo’s ABC.
Tirsdag i forrige uke arrangerte Den norske Atlanterhavskomité sammen med Hæren årets Army Summit, hvor den overordnede tittelen var ‘Man and Machine – The Future Face of War?’. En av foredragsholderne var Ben Nimmo, som til daglig jobber for vår søsterorganisasjon Atlantic Council i USA. Nimmo har bl.a. spesialisert seg på trender innen desinformasjon og hybrid krigføring, og holdt et veldig interessant foredrag under konferansen. Ukens analyse er skrevet av Magnus Vestby Thorsen ved DNAK og anbefaler en av Nimmo's tekster om hvordan man kan identifisere desinformasjon. God lesning!
Vi blir daglig bombardert med en mengde informasjon. Ikke bare kommer den i sanntid, men dagens teknologi åpner også opp for at alle har muligheten til å innta rollen som journalist – og publisere til et publikum hvor geografi ikke lengre har betydning. Men hvilke kilder kan man stole på i denne flommen av informasjon?
Ben Nimmo er ‘Information Defense Fellow’ ved Atlantic Councils Digital Forensic Research Lab, og jobber til daglig med disse spørsmålene. Som Ben skriver: en av de viktigste utfordringene i møte med ‘information warfare’, er å identifisere når det foregår. Han mener at man kan identifisere desinformasjon gjennom en enkel ABC, som du kan se et eksempel på i bildet under.
I den anbefalte teksten avslutter Ben med: «Disinformation is easy to define, but difficult to prove conclusively. Yet there is a pressing need to improve the way by which the Western public and institutions can identify it in a timely manner. The ABC paradigm answers this need by identifying indicators which can be used to infer the probable presence, or absence, of the intent to disinform.”
Ukens anbefalte lesning:
Identifying Disinformation: An ABC approach
Magnus Vestby Thorsen er informasjonsrådgiver ved DNAK. Du kan lese en kort bio om han her.